Andebryst med perlebyg og rabarberkompot

Andebryst bør nydes hele året rundt og det er ofte tilbehøret der afgør om der er tale om en sommer- eller vinterret. Her er en ægte sommerret med perlebyg, tomat- og rabarberkompot.


Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 2​​

Det skal du bruge

  • 2 andebryster (160-200 g)
  • 2 dl Perlebyg

Tomatkompot

  • 2-3 tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 skalotteløg
  • 2 kviste timian
  • ½ tsk. Sukker
  • Hvidvinseddike
  • 1 citron

Rabarberkompot

  • 3-4 rabarber stængler
  • 1 spsk. sukker
  • 4 hvide asparges
  • 2 håndfulde spinat
  • Frisk muskatnød

Sauce

  • 2 dl kalve eller andefond
  • 25 gram smør

​Tilberedning

De optøede andebryster ridses i skindet og krydses med salt og peber. Andebrysterne lægges på en kold pande med skindsiden ned ad og steges på høj varme i 8-10 minutter til skindet er gyldent. Herefter vendes andesbrysterne og steges i 8-10 minutter på kødsiden. Vendes og steges færdigt i ca. 10 minutter. Lad dem hvile ca. 5 minutter inden udskæring.

Perlebyggen skylles og koges som anvist på emballagen.

Tomatkompot

Skalotteløget hakkes og svitses i en gryde sammen med hakket hvidløg. Tomaterne skæres i tern og puttes i gryden sammen med timiam og sukker. Kompotten koges ved middelvarme i ca. 30 minutter. Spæd op med vand for at det ikke brænder på. Kompotten smages til med citron, eddike, salt og peber. Tomatkompotten hældes over den kogte perlebyg og vendes godt rundt.

Rabarber kompot

Rabarberstænglerne skæres i mindre stykker og kommes i en gryde med sukker og 2 spsk. vand, hvor det koges i 5-7 minutter til rabarberstykkerne er møre. Lad kompotten køle af før de serveres.

De friske asparges skrælles og den nederste træge del knækkesaf. De skrællede asparges koges i en lille smule vand i et par minutter til de er møre, men stadig har lidt bid. Smelt en lille klat smør hen over de kogte asparges.
Spinaten skylles og dampes let fugtige i en gryde eller pande til det falder let sammen. Revet muskatnød drysses hen over og der drysses med salt.

Sauce

Fonden koges ind og kolde smør tern piskes i lige før servering. Smag til løbende så saucen ikke bliver for salt.​

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk