Andebryst med pebersauce & æblekompot

Pebersauce serveres ofte sammen med en bøf, men smager mindst lige så godt med andebryst. Den cremede sauce går godt med det fyldige andebryst og der serveres en frisk æblekompot og majs til. 


Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • 3-4 andebryster (160-200 g)

Pebersauce

  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk sukker
  • 2-3 spsk. grøn peber i lage
  • 1 spsk tomatpuré
  • 4 dl fjerkræfond eller hvidvin
  • ½ dl cognac eller whisky
  • ¼ liter piskefløde

Æblekompot

  • 2 æbler
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. vand
  • 1 kg kartofler
  • 2 majskolber
  • 3-4 gulerødder

​Tilberedning

De optøede andebryster ridses i skindet og krydses med salt og peber. Andebrysterne lægges på en kold pande med skindsiden ned og steges på høj varme i 8-10 minutter til skindet er gyldent. Herefter vendes andesbrysterne og steges i 5-7 minutter på kødsiden. Andebrysterne steges færdigt i ovnen ved 170 °C i 8-10 minutter. Lad dem hvile ca. 5 minutter inden udskæring.

Pebersauce

Skalotteløget finthakkes og steges kort i olien, løgene må ikke tage farve. Sukker, grøn peber og tomatpuré tilsættes og steges i et par minutter. Cognacen tilsættes og sprutten koges af i ca. 1 minut, fond tilsættes og saucen koges ind. Saucen kan evt. blendes let med en stavblender. Tilsæt fløde, lidt ad gangen, og saucen koges til den ønskede konsistens. Der spædes op med grøn peber og saucen smages til med salt.​

Æblekompot

Kernerne fjernes og æblet skæres i mindre stykker. Æblestykkerne koges møre sammen med sukker og vand og smages evt. til med sukker.


Kartoflerne skrælles, skæres i mindre stykker og koges møre i usaltet vand. Når kartoflerne er godt møre hældes vandet fra og kartoflerne piskes eller moses til en grov mos. Mosen smages til med smør, salt og peber.

Majskolberne skrælles og dels i 2, 4 stykker i alt. Majsstykkerne dampes i lidt vand i 5-7 minutter.

Gulrødderne skrælles og skæres i mindre mundrette stykker. Gulerodsstykkerne koges i vand til de er møre, men stadig har lidt bid.


Andebrysterne skæres i skiver og serveres sammen med kartoffelmos, majs, gulerødder, pebersauce og æblekompot.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com