Andebryst med hjemmelavet pasta og grønt

And og pasta passer rigtig godt sammen og er nemt at lave i en hektisk hverdag.

 

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • 3-4 andebryster (160-200 g)
  • 2 squash
  • 1 økologisk lime
  • 1/4 l piskefløde
  • 10 små blomme tomater
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 25 gram smør
  • 500 g pasta
  • 1 glas basilikum Pesto
  • 1 bundt purløg til pynt

Hjemmelavet pasta

  • 400 gram hvedemel
  • 5 æggeblommer
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt

​Tilberedning

De optøede andebryster ridses i skindet og krydses med salt og peber. Andebrysterne lægges på en kold pande med skindsiden ned ad og steges på høj varme i 8-10 minutter til skindet er gyldent. Herefter vendes andesbrysterne og steges i 5-7 minutter på kødsiden. Andebrysterne steges færdigt i ovnen ved 170 °C i 8-10 minutter. Lad dem hvile ca. 5 minutter inden udskæring.

Squashene skæres i tynde skiver og lægges i et ovnfast fad. Skallen fra limen rives hen over squashskiverne sammen med limesaft. Piskeflødes hældes over til det dækker. Fadet sættes i ovnen og steges ved 190 °C i ca. 45 minutter.
Tomaterne skæres i små stykker og lægges i et ovnfast fad sammen med knust hvidløg og olivenolie. Fadet sættes i ovnen og steges ved 150 °C i ca. 60 minutter. Tomatsaucen kan laves på forhånd og varmes på en pande, med lidt smør før servering.
Pastaen koges i let saltet vand til det er al dente.

Hjemmelavet pasta

Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Vand tilføjes lidt ad gangen til den rette konsistens opnås. Lad dejen stå tildækket med husholdningsfilm 1 time ved stuetemperatur. Dejen deles i 3-4 stykker, der rulles tynd med en kagerulle, lidt mel drysses over og dejen rulles sammen som en pølse. Herefter skæres pasta pølserne ud i ca. 2 cm brede pasta strimler. Pastastrimlerne koges 2-3 minutter i saltet vand.

Den frisk kogte pasta vendes sammen med basilikum.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com