Andebryst med cremet polenta og brombærsovs

And sammen med bær er altid en god kombination. Her med brombær.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge​

  • 2 andebryst
  • 2 andelår til fond
  • Polenta - køb den der kun skal koge et par minutter
  • 1 bakke brombær
  • 1 dl balsamico
  • 30-50 gram smør
  • 1 håndfuld spinat
  • 1 spsk friskrevet parmesan
  • 1 citron

Sådan gør du

Fond:

Kog andelårene i vand i ca. 2 timer. Sigt fonden fra og fjern lidt af det øverste fedt. Lårene kan bruges en anden dag - kom på frys til en hurtig aftensmad med lidt pasta eller i en burger.

Andebryst:

Rids skind og skær sener af på kødsiden. Steg skindet gyldent på en pande og vend om på kødsiden. Sæt i en 130 grader varm ovn til en kernetemperatur på 58 grader. Lad brystet hvile 5 minutter før det skæres i skiver på 1-2 cm.

Polenta:

Kog efter anvisning på posen. Når den er færdig røres parmesan og smør i. Smag til med citronsaft samt salt/peber. Vend spinaten i den varme polenta.

Sovs:

Fond koges ned til ca. 2 dl. I en anden gryde koges balsamico ned til den nærmest er en sirup. Kom fond på sammen med halvdelen af brombærrene. Kog igennem og tag gryden af blusset. Rør kolde smørtern i og til sidst kommes resten af bærrene i.

Anret:

Kom en god klat polenta på en lun tallerken. Kom sovs rundt om og skiver af andebryst på toppen.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk