Nem confit de canard med lakrids-rødkål

Delikatessen confiterede andelår er nem at tilberede, men kræver en dags forberedelsestid samt en kilo andefedt.

Denne opskrift er ikke en hurtig metode, men kan laves samme dag ved langtidsstegning og tilberedningen giver fedt til andesauce og stegning.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Andeconfit

  • 6-8 andelår (160-200 g)
  • Frisk timian & rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • Olie

Kartoffelkugler

  • 6 bagekartofler

Lakrids-rødkål

  • 1 lille rødkål
  • 1 dl balsamico
  • 3 dl rødvin
  • ½ dl brun farin
  • 2 spsk. ribsgele
  • 3 stjerneanis
  • 2 lakridsrodsstænger

​Tilberedning af nem confit de canard med lakrids-rødkål

Andeconfit

Et ovnfast fad smøres med olie og andelårene lægges i med skindsiden ned. Timian, rosmarin og snittet hvidløg fordeles over andelårene og de krydres med salt og peber. Tilsæt et par spsk. vand i bunden af fadet og dæk det til med sølvpapir. Fadet sættes i ovnen ved 130 °C i ca. 2½ time, herefter vendes lårene med skindsiden op, dækkes til og steges i yderligere 2½ time. Efter ca. 5 timer tages fadet ud af ovnen og fedtstoffet hældes fra og gemmes. Ovnen skrues op til 220 °C (varmluft) og lårene sættes tilbage i ovnen i ca. 20 minutter til skindet er gyldent og sprødt.

Lakrids-rødkål

Rødkålen snittes fint og varmes det i en gryde i en smule smeltet andefedt. Balsamico, rødvin, brun farin, ribsgele, stjerneanis og lakridsrodsstænger tilføjes og det hele simre under låg i ca. 2 timer. Rødkålen smages til med sukker og evt. mere balsamico.

Kartoffelkugler

Kartoflerne koges al dente og køles af. Udstik kartoffelkugler af de kogte kartofler med en melonudstikker/parisiennejern. Alternativt kan kartoflerne skæres i skiver eller tern. Kartoffelkuglerne ristes gyldne i lidt smeltet andefedt og saltes en smule før servering

Tip!

Retten kan forberedes før servering. Rødkålen kan holde sig i op til en uge i en lufttætbeholder. Andelårene kan også forberedes nogle dage før. Den sidste stegning i ovnen, hvor skindet bliver sprødt skal laves inden servering.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com