Meze med and og baba ganoush

Meze er det mellemøstlige svar på tapas; små retter serveret enten som en let hovedret eller en anderledes forret.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

And

  • 2 store andebryster (250-300 g) eller 4 små (160-200 g)
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. olivenolie
  • Chili

Revet gulerod

  • 4 gulerødder
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • Saften af ½ citron

Aubergine med feta

  • 1 aubergine
  • Olivenolie
  • Feta

Avocado med citronolie

  • 2 store avocadoer
  • Olivenolie
  • Citronsaft og evt. skal

Snackpeber med feta

  • Feta
  • 1 spsk. græsk yoghurt
  • Persille
  • 6-8 snackpeber

Baba ganoush (aubergine dip)

  • 1 aubergine
  • 1 spsk. græsk yoghurt
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. tahin
  • 1 fed hvidløg
  • Citronsaft

Rødbede dip

  • 1 stor rødbede
  • 2 spsk. græsk yoghurt

Hummus

  • 1 dåse kikærter
  • Olivenolie
  • 1 spsk. tahin
  • 2 fed hvidløg
  • Saften af ½ citron
  • ½ tsk. stødt spidskommen

​Tilberedning

And

Skindet skæres forsigtigt af andebrysterne og kasseres. Andebrysterne skæres i tynde skiver på tværs af brystet. Honning, sojasauce og olivenolie blandes i en skål og smages til med chili. Andeskiverne blandes i marinaden og stilles på køl min. 2 timer. Kort før servering steges andestykkerne på en varm pand i ca. 2-3 minutter på hver side.

Revet gulerod

Gulerødderne skrælles og rives fint og blandes med spidskommen og citronsaft.

Aubergine med feta

Auberginen skæres i skiver af ca. ½ cm og skiverne pensles med olie. Aubergineskiverne steges møre på en grillpande og blandes med fetaost. Mængden af feta tilpasses bedst efter eget ønske.

Avocado med citronolie

Avocadoerne halveres og sten samt skræl fjernes. Avocadokødet hakkes i grove tern og vendes i olivenolie og smages til med citronsaft. Drys evt. lidt citronskal over avocaderne ved servering.

Snackpeber med feta

Feta moses sammen med græsk yoghurt og hakket persille. Blandingen smages til med salt og peber. Snacpeberne vaskes godt, flækkes på langs og kernerne fjernes. Feta blandingen fordeles på de halverede snackpeber

Baba ganoush (aubergine dip)

Auberginen stikkes overalt med en gaffel og den bages i ovnen ved 190 °C i ca. 35-45 minutter til den er mør, hvorefter den stilles til afkøling. Den afkølede aubergine flækkes og indmaden tages ud med en ske. Auberginekødet moses sammen med græsk yoghurt, stødt spidskommen, olivenolie, tahin og knust hvidløg, til det har en ensartet masse. Dippen smages til med citronsaft og konsistensen kan justeres med olivenolie eller yoghurt. Inden servering kan det evt. pyntes med

hakket persille.

Rødbede dip

Rødbede vaskes og koges i en ca. 60 minutter til den er mør, herefter skylles den i koldt vand. Skrællen gnides af og rødbeden blendes groft. Rødbeden blandes i en skål sammen med græsk yoghurt og smages til med salt og peber.

Hummus

Væden siges fra kikærterne og gemmes til senere. Kikærterne blendes med ca. ½ dl olivenolie og tahin, konsistensen kan justeres med enten væden eller olivenolie. Når den rette konsistens er opnået blandes puréen i en skål med presset hvidløg og smages til med citronsaft og stødt spidskommen. Inden servering kan der evt. drysses lidt paprika over hummussen.

Tip!

Der kan alternativt også bruges andeinderfileter i stedet for andebryst i denne opskrift.​​

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk