Luksusburger med and & ovnfritter

Server en anderledes burger - som denne hvor bøffen er lavet af andebryst. Kan tilberedes som små bøffer og serveres som sliders til gæstemiddag. Lav dine egne burgerboller eller køb og server med ovnbagte fritter af rodfrugter. I denne opskrift kan det meste af det laves løbende i løbet af dagen så det meste er klar til gæsterne kommer. Godt alternativ til den traditionelle burger.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Bøf af andebryst

  • 4-6 andebryster á 160-200 g (ca. 700-800 g)
  • 2 æggeblommer
  • Ost

Hjemmelavet burgerbolle

  • 1 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 400 g mel

Ovnfritter

  • 1½ kg valgfrie rodfrugter (kartofler, pastinakker, gulerødder, søde kartofler etc.)
  • Olie
  • Salt

Fyld

  • ¼ l piskefløde
  • Saften fra ½ citron
  • Rucolasalat
  • 2 modne avocadoer
  • Tomater

​Tilberedning

Bøf af andebryst

Skindet og evt. sener skæres af andebrysterne, gem skindet til senere. 2/3-dele af andebrysterne hakkes groft i en foodprocessor og den sidste 1/3-del hakkes fint. De to dele blandes sammen og æggeblommerne røres i og farsen smages til med salt og peber. Skindet kommes på en kold pande og smeltes ved middelvarme, fedtet bruges til at steg bøfferne. Mens fedtet smelter formes farsen til 4 store eller 8 små bøffer, kasser skindet og steg bøfferne 3-4 minutter på hver side, osten kommes på og smeltes langsomt på den varme bøffer.

Hjemmelavet burgerboller

Gæren opløses i det lunkne vand og æg, olie og ca. 3/4-dele af melet tilsættes og æltes godt sammen. Salt tilsættes og dejen æltes færdigt til det er samlet. Lad dejen hæve ca. 30 minutter og form herefter burgerboller i en passende størrelse. Bollerne skal efterhæve i ca. 15 minutter, hvorefter de pensles med vand og bages i en ovn ved 200 °C i ca. 12 minutter, alt efter størrelse. 

Ovnfritter

De valgte rodfrugter skrælles og skæres i stave eller lign. i lige store stykker, vendes i olie krydres med salt og fordeles på bagepapir på en bageplade. Steg i ovnen ved 200 °C i 30-40 minutter til de har den ønskede sprødhed og konsistens.

Fyld

Saften fra ½ citron presses ned i piskefløden og det stilles hen i min. 2 timer ved stuetemperatur. Dressingen smages til med sukker og blandes sammen med det vaskede rucola. Tomaterne og avocadoerne skæres i mundrette skiver.

Server det hele på fade og lad selv gæsterne samle deres burgere.

Tip!

Prøv at grille bøfferne. Giver en lækker sommeragtig smag.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com