Knödel med Andelår

Her en kartoffel knödel med fyld af andelår og svampe på toppen

En god mættende efterårsret

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • 2 andelår
  • 2 løg - 1 til kogelagen og 1 til sovsen
  • 1/2 dl balsamico
  • 1-2 dl portvin
  • 4 skiver pancetta eller god bacon i tern
  • 1 kg bagekartofler
  • 2 æg
  • ca.100 g hvedemel
  • salt
  • 400 g Champignon
  • 1/4 pisefløde
  • 1 bundt purløg

Sådan gør du

Andelår:
I en gryde kommes andelår og 1 løg skåret i 4

Top med vand og kog 2 timer

Tag lårene op og pil kødet af

Sigt og kog lagen ned til ca. 2 dl

Sovsen:
I en gryde koges balsamico og portvin ned til den næsten bliver en sirup

Kom den nedkogte lage fra lårene i og kog et par minutter

På en pande steges pancetta og løg skåret i små tern

Kom andekødet på sammen med sovsen og kog sammen

Der skal ikke være mere sovs end det lige kan samle sig om andekødet

Kartoflerne:
Koges og moses

Lad det køle lidt af

Bland æg, salt og mel i til en homogen dej som kan formes uden at gå i stykker.

Smag til med salt

Brug så lidt mel som muligt ellers bliver den for bastant

Samle Knödlen:
Kartoffelmassen formes som en tennisbold med andekødet i midten

Lettest med fugtige hænder

Koges til de kommer op til overfladen - ca. 15 minutter

Champignon ala creme:
Champignon skæres i skiver og steges i smør

Efter de er møre kommes piskefløde på sammen med saft fra 1/2 citron og koges ind så det tykner lidt

Anret:
Knödel på en lun tallerken og champignon oven på

Drys med snittet purløg

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk