Grillet andelår med syrligt kål

Denne kål er et fint tilbehør til and og let at lave.

Andelåret grilles men kan selvfølgelig også laves i ovnen.

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 4 andelår
  • Marinade: 4 kviste rosmarin, salt, 1/2 dl balsamico, olivenolie
  • 1 bøftomat eller 2 almindelige
  • Grønt pynt - her lidt oregano
  • Syrligt kål:
  • 1 spidskål

    1 rød chili

    1 bundt forårsløg

    1 spsk æbleeddike eller vineddike

    Salt

Sådan gør du

Grillet andelår:
Bland marinaden i en stor frysepose og kom andelår i

Læg på køl mindst 2 timer gerne natten over

Den første del på grill kan også gøres i ovnen

Indirekte varme - kom andelår i en alubakke og stil den IKKE direkte over kul/gasflamme

Giv dem ca. 90 minutter ved ca. 160-170 grader. 3-4 gange under stegning kommes lidt af den væske der er i alubakken hen over lårene

Til sidst tages alubakken af. Kul bredes ud/ gasblus skrues op

Nu skal skindet gøres sprødt. Giv ca.15 min ved fuld varme til lårene har taget farve.

Syrligt kål:
Kålen snittes så fint som muligt og kommes i en skål med 1 tsk salt og eddike

Knug nu kålen til den begynder at smide sin væske, tager ca 3-4 minutter

Kom snittet chili og forårsløg i og sæt på køl nogle timer - gerne natten over

Anret:
Pensl andelår med det væske/fedt der er i alubakken

Kom andelår, skiver tomat og kål på en tallerken og drys med grønt

Tip!

Man kombinerer ovn og grill.

Lav den første del i ovnen måske endda lavere temperatur og længere tid

F.eks. 150 grader i 2-3 timer

Sidste del på en pande eller grill for at få sprødt skind

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com