Grillet andebryst med asparges

Det er altid dejligt og flot at serverer små pakker med hemmeligt indhold.

Her grillet asparges

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 2 Andebryst
  • (Nye) kartofler
  • Løvstikke
  • 2 andelår eller fond til sovs
  • 1 pakke filodej
  • 4 hvide asparges
  • 4 grønne asparges
  • Ca. 100 g Fetaost
  • Smør
  • Frisk oregano

Sådan gør du

På grillen:
Andebrystet ridses i skindet

Pensles med olie og krydres med salt/peber

Start med godt varm grill med direkte varme.

Læg andebryst på med skinsiden ned - efter få minutter er skindet flot gyldent

Nu skal brystet steges færdigt ved indirekte varme og lavt blus/få kul

Helst omkring 130-150 grader - juster med låget

I alt tager det ca. 12-15 minutter

Lad andebrystet hvile i 5 minutter før udskæring

Filopakken:
Hvide asparges skrælles fra hovedet og ned. Nederste træge del knækkes af

Grønne asparges - nederste træge del knækkes af

Kom begge dele på grillen i få minutter. Asparges skal ikke tilberedes helt bløde

Tag dem af og skær dem i mundrette stykker

Bland dem med olie, smuldret feta og hakket oregano.

Krydr med salt/peber

Filodejen: Pakken består af to stykker filodej hver penslet med smør og lagt oven på hinanden

Placer en stor spsk. asparges/feta oven på og pak sammen.

Med madsnor kan pakken holdes sammen

Kom på smurt fad og sæt i 180 grader varm ovn til filodejen tager farve

Sovsen:
Andelår koges i vand 2 timer og sigtes

Fonden koges ind til ca. 1 del

Tag af blusset og pisk kolde smørtern i til sovsen er smuk blank og tykner lidt

Smag til med salt/peber

Kartofler:
Kartofler koges al dente

Hvis du har nye kartofler koges de i godt saltet vand med løvstikke

Drys med hakket løvstikke eller persille

Anret:
Kom en filopakke på en lun tallerken sammen med kartofler

Kom en skefuld sovs på og skiver af andebryst oven på

Skær andebrystet lidt på skrå

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk