Fyldt andebryst med grøntsager a la cassoulet

Cassoulet er en gammel klassisk ret fra det franske landkøkken. Oprindelig består retten af confiterede andelår, pølser og hvide bønner. Dog er denne opskrift med and fyldt med svampe og grøntsager, kogt op med portvin og bagt i ovnen.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Fyldt andebryst

  • 3-4 andebryster (160-200 g)
  • 250 g svampe

Grøntsager a la cassoulet

  • 4-5 gulerødder
  • 150 g ærter eller sukkerærter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl perleløg
  • 1 spsk. Tomatpuré
  • 1 dl portvin
  • 1 dl pankorasp eller andet rasp
  • Friskrevet parmesan
  • Olivenolie

​Tilberedning

Fyldt andebryst

Svampene hakkes og steges møre i lidt smør. Der skæres lommer på langs i de optøede andebryster og de fyldes med svampe og evt. lidt friskrevet parmesan. Lukkes med en kødnål eller lign. Andebrysterne brunes på alle sider på en varm pande og krydres med salt og peber. Andebrysterne steges færdige i en forvarmet ovn ved 180 ºC i 15-20 minutter. Lad anderullerne hvile ca. 5 minutter inden udskæring og servering.

Grøntsager a la cassoulet

Gulerødderne skrælles og skæres i mindre stykker. Gulerødder, ærter og hakket hvidløg svitses i en gryde med lidt olie. Tomatpureen tilsættes og det koges igennem. Herefter tilsættes portvin og det reduceres til det halve. Rasp og ca. 1 dl friskrevet parmesan blandes sammen. Grøntsagerne lægges i et ovnfast fad og raspblandingen fordeles hen over. Fadet sættes i ovnen ved 200 °C til overfladen er gylden.

Tip:

Andebrysterne kan fyldes helt efter egen smag. F.eks. kan svampe erstattes med chorizo eller mandler.​

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk