Cafe sandwich med andelår, saltkartofler og Aioli

Hvis man har noget andekød i overskud fra dagen før kan man lave denne lækre sandwich.

​Men hold dig ikke tilbage hvis du ikke har - så koger vi bare et par andelår

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

​Det skal du bruge

  • 4 personer
  • 8 skiver godt brød
  • 2 andelår
  • 1 løg
  • 1 spsk farin
  • 1 drys chili
  • 2 spsk soya
  • Salat
  • Saltkartofler:
  • Små kartofler
  • 1/2 kg salt
  • Olie eller andefedt
  • Aiöli: mayonnaise, hvidløg

Sådan gør du

Andelår:

Kog andelåret 2 timer - gerne sammen med 1 løg og 5 peberkorn

Gem kogelagen til en god andesovs - den kan sagtens fryses

Pil kødet af

På en pande steges 2 fintsnittede løg til de er bløde

Kom andekødet på sammen med farin, chili og soya

Steg nogle minutter

Saltbagte kartofler:
I et ovnfast lille fad kommes salt og de vaskede kartofler stikkes ned i saltet

Kom i ovnen ved 180 grader til kartoflerne er møre - ca. 25 minutter

Tag kartoflerne op og kasser saltet

Skær alle kartofler i 2 stykker og steg dem på skærefladen i andefedt eller olie

Aioli:
Mayonnaise smages til med presset hvidløg

Brødet og stegning:
Smør lidt Aioli på begge sider af brødet

Kom det lune andekød/løg på det ene og det andet som låg

Steg det på en pande og pres det lidt ned med en anden pande eller gryde

Det ser bedst ud med en grill pande med en almindelig pande er lige så god

Anret:

Kom det varme brød på en tallerken sammen med salat

Server kartoflerne til og drys med salt

Til sidst en skefuld Aioli​

Tip!

Bag gerne kartoflerne dagen før det bliver de ikke dårligere af.

Hvis man selv laver mayonnaisen til Aiölien kan man bruge olivenolie hvor man normalt bruger smagsneutral olie.

Kog gerne flere andelår og læg de kogte i fryseren – så er der altid til hurtig mad som f.eks wok ret, i pitabrød, i tortillas etc.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com