Blå Tacos med And​

Udvid din horisont med et pift af Mexi-style og prøv Blå Tacos med And. Retten kræver blot et andebryst, et kogt andelår og et grillet andelår fra dagen før. Et godt pift til din taco, kombineret med et saftig stykke and. For en større smagsoplevlse drys med røget paprika. Kan nydes med en Mexicansk øl.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​

Det skal du bruge​

Ingredienser

  • Andekød - her 2 lår, et lår fra grillen dagen før samt et bryst
  • Tacos - lav selv (nemt) eller køb færdiglavede.
  • Ingredienser til hjemmelavede tacos: Her Blå Majsmel ellers kan man bare bruge hvedemel, salt, vand
  • 1 tsk røget paprika
  • Salsa: 1 dåse Tomatilos, 3 fed hvidløg, løg, chili (her 2 Jalapeños), 1 lime og 1 spsk hakket koriander
  • Rabarber eller f.eks. erstattes af æble
  • Sukker
  • Ruccola

Sådan gør du​

Kødet

Skåret i små stykker og stegt på en pande med olie, røget paprika og salt/peber

Tacos:
Det blå majsmel (eller blot majs- eller hvedemel) - 1/2 tsk salt

Rør melet med varmt vand dejens konsistens er som modellervoks

Lad det hvile på køkkenbordet 1 time

Lav små kugler lidt større end en golfbold - pres dem flade mellem 2 stykker frysepose - brug et fad eller gryde

Steg dem på tør pande 1-2 minutter - læg dem under viskestykke så de ikke bliver sprøde

Hvis de når at blive kolde kan de varmes op i i ovn eller microbølgeovn (10 sek.) pas på de ikke bliver sprøde

Salsa:
Blend - 1 dåse Tomatilos, 3 fed hvidløg, løg, chili (her 2 Jalapeños)

Smag til med lime og hakket koriander

Rabarber eller æble:
Rabarber (eller æble) koges med 2 spsk vand og 2 spsk sukker - smag evt. til med mere sukker

Ruccola:
Ruccola vendes med olivenolie og drysses med salt/peber

Anret:
Kom Ruccola, and, rabarber på en taco og salsa ovenpå

Tip!

Server evt. en mexicansk øl til

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk