Andesalat med syltede kartofler

En nem sommerret med en let salat, syltede kartofler og marinerede andeinderfilet. Vær OBS på at kartoflerne skal stå i lagen i mindst et døgn. Kan laves på forhånd så er det nemt at færdiggøre ved servering

Sværhedsgrad: Nem

Antal personer: 2

Det skal du bruge

Andeinderfilet

  • En pakke andeinderfilet (180 g)
  • 1 spsk. soya sauce
  • 1 tsk. honning
  • ½ tsk. spidskommen
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg, knust

Syltede kartofler

  • 1 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 kg kogte mallorca kartofler
  • 1 skalotteløg

Salat

  • Salat efter eget ønske
  • 4 radisser
  • 4 grønne asparges
  • 1 tsk. Sennep
  • 1 tsk. Vineddike
  • Olivenolie
  • Salt og peber

​Tilberedning

Andeinderfilet

Soya, honning, spidskommen, hvidløg og oliven blandes sammen til en marinade. De optøede andeinderfilter lægges i, og trækker i min. 1 time. De marinerede andeinderfileter steges på en varm pande i ca. 2 minutter på hver side. Lad gerne de stegte andeinderfileter køle en smule af inden servering.

Syltede kartofler

Eddike, vand og sukker koges til sukkeret er smeltet, derefter køles det af til ca. stuetemperatur. De kogte kartofler lægges i lagen sammen med skiveskårede skalotteløg. Blandingen sættes på køl i min. 1 døgn.

Salat

Salaten skylles og dryppes godt af. Radisserne skæres i tynde skiver og lægges i kold vand indtil servering. De grønne asparges dampes i lidt vand i ca. 1 minut. Sennep og eddike piskes godt sammen og olivenolie tilsættes lidt af gangen. Når du opnår en let cremet konsistens er vinagretten færdig. Smages til med salt og peber.

Salaten vendes sammen med radisser, asparges og vinagrette. De syltede kartofler fordeles sammen med løgene på tallerkenen og serveres sammen med de stegte andeinderfileter.

Tip:

Har du kartofler i overskud fra tidligere dage kan disse syltes og du har altid syltede kartofler klar. Sørg for at de kommer i en tæt lukket beholder skyllet med atamon og så kan de holde sig på køl i op til flere uger.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk