Anderagout med Ciciones

Denne sardinske pasta laves med safran. Hvis man ikke vil ofre dette på en pasta kan man udelade det.

Det er en pasta der er god med kød.

Alternativt kan der bruges en tørret pasta f.eks. penne

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Ingredienser

Ragout:

  • 2 andebryster
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 4 stængler bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • 1 dåse flåede tomater

Pasta:

  • 200 gram Tippo 00 mel/eller alm.hvedemel
  • 2 æggeblommer
  • 1 nip safran - kan udelades eller erstattes af gurkemeje
  • 2-3 spsk. vand
  • 2 tsk. Olivenolie
  • Pynt: oregano og parmesan

Sådan gør du

Kødet:
Pil skindet af andebryst og hak det groft med kniv.

Hak eller riv: løg, blegselleri og gulerod, fint.

Steg kødet og når det har taget farve kommes grøntsagerne, hvidløg ned og steger med.

Kom tomatpuré i og steg med nogle minutter.

Kom rødvin på og kog ned til det halve.

Kom tomaterne i og lad det simre og koge ind til en god tæt sovs/ragout.

Tørret pasta:
Koges efter anvisningen på posen.

Hjemmelavet Cicione:
Kom 2-3 spsk. kogende vand over safran og lad det køle af.

Ælt mel, æg, olie og safran vandet i. Juster med mere mel eller vand.

Ælt godt igennem og pak det ind i køkkenfilm/frysepose og lad det hvile ca. 1/2-1 time på køkkenbordet.

Del dejen i 6-8 stykker og rul stykkerne til pølser som er på tykkelse af en lillefinger.

Skær pølserne ud så hvert stykke kan trilles til en lille kugle på størrelse med en kikært.

Læg dem på et fad drysset med mel.

De skal koge ca. 3 minutter.

Anret:
De kogte Cicione kommes direkte i sovsen og serveres straks.

Drys med frisk oregano og friskrevet parmesan

Tip!

Cicione kan laves i forvejen.

De kan sagtens holde sig på køl 1-2 dage

De kan også fryses ned og optøs i kogevandet, de skal så koge 1-2 minutter længere

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk