Andelår med Perlespelt og Æblekompot

​Perlespelt kan bruges sammen med hvad årstiden byder.

Smager glimrende sammen med et andelår og æblekompot

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 4 andelår
  • 2 fed hvidløg
  • 4 stængler timian
  • 3 æbler
  • 1 spsk sukker

Perlespelt:

  • 3 dl perlespelt
  • 2 fed hvidløg
  • 10 gode Sorte oliven befriet fra sten
  • 10 grønne asparges skåret i mundrette stykker
  • 5-8 små tomater
  • 1 citron
  • 1/2 tsk piemonte d'espelette eller f.eks. paprika
  • ca. 25 gram Smør

Pynt: 

frisk timian eller f.eks. brøndkarse

Sådan gør du

Andelår:
Kom andelår på en pande med skindsiden ned sammen med 2 fed hvidløg og timian, hæld 1 dl vand og sæt i ovnen ved 150 grader

Efter 1 time vendes andelåret og ovnen skrues op til 180 grader

Efter ca. 30 minutter skrues ovnen helt op for at give skindet sprødhed, gerne varmluft

Er færdig når skindet er gyldent og sprødt

Perlespelt:

Skyl perlespelt og kom dem i en gryde og kom vand på så det står 1-2 cm over perlespelten

Kog 15-20 minutter til de er møre

Hæld vandet fra

Kom presset hvidløg, oliven, grøne asparges, saft og skal fra 1 citron, piemonte d'espelette ned og vend rundt

Kom smør i og lad smelte.

Æblekompot:
Skræl æblerne og befri dem for kernehus

Skær de i mindre stykker og kom i en gryde med sukker og 1-2 spsk vand

Kog til de kan moses med en gaffel

Smag til med sukker og køl af

Anret:
Kom perlespelt på en lun tallerken og et andelår ovenpå

Server med æblekompot

Lidt grønt på toppen​​

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk