Andeinderfilet med brunkål & jordskokke-chips

Server de magre andeinderfileter sammen med en nem, utraditionel brunkål, jordskokke-chips og hjemmsyltede løg. De marinerede andeinderfilet og syltede løg forberedes dagen før servering, så alt er klar til tilberdning.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Andeinderfilet

  • 2 pakker andeinderfilet á 180 g
  • Marinade: 2 spsk. soya, ½ tsk. stødt spidskommen, 1 fed knust hvidløg, 1 løg, 2 spsk. olivenolie

Brunkål

  • ½ lille hvidkål
  • 2 spsk. sukker
  • Smør

Tilbehør

  • 2 bagekartofler
  • 2 jordskokker
  • 1 agurk
  • Hjemmesyltede perleløg (ca. 150 g perleløg, eddike, vand, sukker)
  • Hjemmesyltede rødløg (1 rødløg, eddike, vand, sukker)

​Tilberedning

And

Alle ingredienserne til marinaden blandes i en skål og de optøede andeinderfileter lægges i marinade - lad trække min. 4 timer, men gerne op til et døgn før tilberedning. Lige inden servering steges andeinderfilterne på en varm pande 2-3 minutter på hver side.

Brunkål

Hvidkålen snittes meget fint og koges eller dampes et par minutter, vandet hældes fra og hvidkålen sættes på køl. Når hvidkålen er kølet helt af kommes sukkeret i en gryde og smeltes til det er gyldent, tilsæt en klat smør og lad det smelte med. Herefter kommes den afkølede hvidkål i gryden og vendes i sukkermassen til det er gyldent. Smag evt. til med allehånde eller almindelig kommen.

Tilbehør

Kartoflerne udstikkes med et parisiennejern og koges al dente. De kogte kartoffelkugler steges i olie eller andefedt på en pande til de er sprøde og gyldne, smag til med salt lige inden servering.

Jordskokkerne skrælles og snittes i tynde skriver, brug evt, et mandolinjern til at få jævne skiver. Steges i rigeligt med olie (180 °C) til de er gyldne, salt drysses over inden servering.

2 dl eddike, 1 dl vand og 200 gram sukker koges i en gryde, lad de pillede perleløg koge med i ca. 2 minutter. Rødløget pilles, skæres i både og deles. Si perleløgene fra lagen, og gem lagen. Perleløgene kommes i ét glas, og rødløg i et andet, fordel lagen i de to glas og stil glassene på køl overdækket min. 1 døgn før servering.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk