Andeburger med Gomadressing

En burger med andebryst og Gomadressing er et dejligt alternativ til en med oksekød

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • 2 andebryster
  • 4 gode burgerboller
  • 2 lår
  • 1 løg - finthakket
  • 1 lille rød chili eller pulver
  • 1 bundt persille - finthakket
  • 1 skive daggammelt brød
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 Hjertesalat
  • 1 citron
  • Gomadressing: 200g sesam, 1 fed hvidløg, 1 spsk honning, saft fra 1 citron, 3 spsk olivenolie, 3 spsk soya, 1spsk mayo
  • Tilbehør: 500 g kartofler, andefedt og 1 spsk paprika
  • Dip: Aïoli - mayonnaise smagt til med presset hvidløg

Sådan gør du

Kødet:
Træk skindet af og steg det ved middel varme så det afgiver fedtet. Det bruges til kartoflerne.

Skær skorpen af brødet, skær resten i små stykker og læg det i en skål med mælk i ca. 1/2 time

Hak kødet fint med kniv eller kort i en foodprocessor

Bland nu kødet med brød/mælk, hakket chili, løg, æg, persille, salt/peber

Form 4 bøffer og steg 5 minutter på hver side

Gomadressing:
Rist sesam på en tør pande.

Kom det hele i en blender og blend godt sammen juster evt. konsistens med lidt vand

Kartoflerne:
Skær dem i både og vend dem med andefedtet og paprika

Kom dem på bagepapir og i ovnen ved 200 grader varmluft til de er møre og gyldne

Drys med salt umiddelbart før servering​

Hjertesalat:
Skær dem i 2 på langs og steg skærefladen i lidt olie

Køl dem af og skær dem i mundrette stykker

Anret:
Varm burgerbollerne og smør underbollen med lidt gomadressing

Oven på kommes andeburgeren og hjertesalat

Slut af ed en god skefuld gomadressing og overbollen

Server kartofler og dip ved siden af

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk