Andebryststeg med gløgg-pærer & vaniljesauce

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 3-4

Det skal du bruge

Andebryststeg

  • Andebryststeg (ca. 1200 g)
  • Groft salt og friskkværnet peber
  • ½ l andebouillon

Gløgg-pærer

  • 4 pærer
  • 5 dl rødvin
  • 50 g sukker
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis
  • 6 nelliker
  • Tørret ingefær

Sauce

  • ½ vaniljestang
  • 2 spsk. sukker
  • Saft og skal fra 1 økologisk appelsin
  • 3 dl andesky
  • 1 dl rød portvin
  • Majsstivelse
  • Salt og peber
  • 25 g smør

Hertil serveres små kartofler

​Tilberedning af andebryststeg med gløgg-pærer & vaniljesauce

And

Ovnen forvarmes til 175 °C. Andebryststegen krydres med salt og peber og lægges i et ovnfast fad. Brystet steges i den forvarmede ovn i ca. 30 minutter, herefter hældes skyen fra fadet og gemmes til saucen. Andebouillonen hældes ved andebryststegen, som steges færdig i ovnen i yderligere 30 minutter.

Gløgg-pærer

Pærerne skrælles og blomsten fjernes. Rødvin, sukker og krydderier bringes i kog i en gryde og pærerne tilsættes og koges i ca. 10 minutter. Gryden tages af varmen, mens pærerne forbliver i lagen til de er afkølet

Sauce

Vanilje, sukker, appelsinsaft og -skal bringes i kog indtil en sirup lignende konsistens. Andesky og portvin tilsættes og koges i ca. 5 minutter ved jævn varme. Saucen sies og kommes tilbage i gryden hvor den jævnes med majsstivelse og smages til med salt og peber. Gryden tages af varmen og smørret piskes i lige inden serveringen.

Andebryststegen skæres ud og andebrysterne skæres i skiver på tværs. Serveres sammen med de små kogte kartofler, gløgg-pærer og sauce.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk