Andebryst risotto med svampe og syltet rødder

Risotto er en lækker og fyldig ret. Her serveres den med smages af and og andebryster der giver en kraftig og god smag af and. I denne opskrift skal du bruge en hjemmelavet andefond eller evt. en god kalvefond. Tilbered evt. andefonden dagen før. Da saltindholdet i en terning er for høj sammen med risottoen vil vi ikke anbefale at det bruges. Andefonden er lavet på andeskrog, men kan også laves af andelår. Kan du ikke finde skorzonerrødder kan der alternativt bruges syltede agurkestænger.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • 2 store eller 3-4 små andebryster

Risotto

  • 4 dl risottoris
  • 1 skalotteløg
  • 1 glas tør hvidvin
  • 25 g smør
  • 40 g frisk revet parmesan
  • 1 økologisk citron
  • 250 g svampe, afhængig af sæsonen
  • Persille

Persille olie

  • 1 dl vindruekerneolie
  • 1 bundt persille
  • 1 spsk. balsamico

Syltet rødder

  • 2 skorzonerrødder eller en agurk
  • 1 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker

Fond

  • 1 andeskrog eller 2 andelår
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • Persillestilke
  • 5 peberkorn

​Tilberedning

Andebrysterne ridses i skindet og stege

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk