Andebryst med Ale

En let hverdags ret uden at gå på kompromis på smagen

Sværhedsgrad: Let

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • 4 andebryst
  • 1 dåse Ale - her en Ale no.16
  • 1 løg
  • 3 porre
  • 4-5 gulerødder
  • 3 skiver bacon
  • 2 tsk tomatpure
  • 1/4 l piskefløde
  • Kartofler
  • Små tomater
  • Persille

Sådan gør du

Andebryst og sovs:

I en gryde gives andebryst stegeskorpe på begge sider tages op og lægges til side

I samme gryde kommes løg i tern og bacon skåret ud i mindre stykker

Steg ca. 5 minutter ved lav varme

Gulerødder skæres i mundrette stykker og porren i skiver - kom det ned i gryden

Steg yderligere nogle minutter og kom så tomatpure ned og lad det stege med 2 minutter

Kom andebryster ned til grøntsagerne og hæld en øl over

Kog ca. 12-13 minutter og sigt derefter kogelagen over i en anden gryde

Kog lidt ned og kom så fløden på - kog igen lidt ned

Jævn med lidt maizena, bare så det ikke er helt tyndt

Kom grøntsagerne tilbage i sovsen

Andebryster duppes tørre på skindsiden og gives stegeskorpe på en pande

Kartoflerne:

Skær kartoflerne i tykke skiver og vend dem med olivenolie, salt/peber og tomater

Sæt i ovnen i et fad ved 200 grader varmluft til de er møre

Anret:

Kom kartofler på en tallerken og en god skefuld sovs/grøntsager ved siden af

Skær andebrystet ud i skiver og kom oven på sovsen

Drys med hakket persille

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com