Andebryst med varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat er en god sammen med andebryst.

Andebrystet kan som her serveres koldt eller kan også serveres lunt.

Sværhedsgrad: let
Antal personer: 4

Ingredienser

  • 2 andebryster
  • 250 gram kartofler gerne små f.eks. aspargeskartofler
  • 1 løg i tynde skiver
  • 50 gram smør
  • 1/2 dl eddike f.eks. æbleeddike
  • 1 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • Purløg

Sådan gør du

Andebryst:
Fjern eventuelle sener på kødsiden og rids skindet.

Kom brystet på en kold pande og steg ved middel varme til skindet er gyldent, 8-10 minutter.

Vend kødet og steg videre i ca. 8-10 minutter.

Tag kødet af panden og lad kødet hvile 10 minutter før udskæring.

Eller vent til det er koldt så er det lettere at skære helt tyndt.

Kartoffelsalat:
Kog kartoflerne og skære dem i skiver.

Smelt smørret og steg løgene klare uden de tager farve.

Kom eddike, vand og sukker på og kog op.

Kom kartoflerne i og varm igennem.

Smag til med salt, peber og eddike.

Hvis den er tør kan man justerer med lidt ekstra smør.

Anret:
Kom tynde skiver and på den ene side af en tallerken og drys med salt.

Kom kartoffelsalat på den anden side og drys med purløg.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk