Andebryst med spinat

Andebryst på en lidt anden måde.

Her er andebrystet badet i en god andefond med smør.

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Det skal du bruge

Ingredienser

  • ​2 andebryst
  • ​Til fond : 2 andelår. 1 gulerod, 1 løg persillestilke , smør
  • ​4 skalotteløg
  • ​Fintsnittet purløg
  • ​200 g spinat

Sådan gør du

Andebryst:
Fjern sener på kødsiden og rids skindet.

Kom brystet med skindsiden ned på en kold tør pande og tænd.

Vend brystet når skindet har taget farve.

Sæt i ovnen ved 180 grader ca. 10 minutter - sikre metode er at bruge stegetermometer og tage det ud ved 58 grader.

Lad det hvile 5 minutter før det skæres i tynde skiver

Andefond/sovs:
Steg først lårene på begge sider så de får lidt farve

Skær løget over og steg skærfladerne

Kom vand på sammen med gulerod og persillestilke

Kog 2 timer og sigt kogelagen/fonden fra

Kog fonden ned til ca. 2 dl

Tag af blusset og pisk kolde smørtern i

Brændte løg:
Del løgene i to på langs og steg dem godt sorte på skærefladen i lidt olie

Skil dem af når de er kølet lidt ned

Spinat:
Skyl spinaten og damp den ed det vand der hænger ved.

Damp til det er faldet sammen – tager ca. 2 minutter

Kom en klat smør og 1 presset fed hvidløg i og vend rundt

Anret:
Skær andebrystet i skiver og vend i sovsen

Anret skiverne oven på lidt spinat og hæld sovsen på

Anret brændte skalotteløg på

Tip!

Server evt. lidt brød til som man kan dyppe i sovsen

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk