Andebryst med Søde Hasselback kartofler

Andebryst med sødekartofler og en god sovs

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • 4 Supreme andebryst, andebryst med første vingeled
  • 4 sødekartofler eller 2 store
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 spsk Friskrevet parmesan
  • Olivenolie
  • 1 bundt Kørvel
  • Sovs:
  • 2 andelår (kødet kan bruges til en anden ret eller pålæg)
  • 1 løg, stilke fra kørvlen
  • 2 dl portvin
  • 1 spsk smør i tern

Sådan gør du

Andebryst:
Fjern hinder på kødsiden og rids skinsiden.

Kom på en kold pande og sæt over medium/høj varme til skindet er gyldent

Vend og sæt brystet i ovnen ved 130 grader til den opnår en kernetemperatur på 58-60 grader

Lad kødet hvile 10 minutter før udskæring

Sovs:
Svits andelår godt af

Skær løg i både og svits skærefladerne godt af - de må gerne blive lidt sorte

Kom vand på så det lige dækker og kog 1,5 time

Sigt vandet i en finmasket sigte

I en gryde kommes portvin som koges ned til det næsten er en sirup

Kom fonden på og kog ned til ca. 2 dl

Tag af blusset og pisk kolde smørtern i til sovsen tykner lidt

Server straks

Sødekartofler:
Skær en masse tynde skiver men skær ikke helt igennem.

Lettest hvis man f.eks. lægger noget der hindre man skære igennem - f.eks. tyndt spækbræt, spisepinde etc.

Kom dem i en frysepose med paprika og olie og masser det hele godt om kartoflerne

Læg dem på et fad og drys med parmesan.

Sæt i ovnen ved 180 grader til de er møre - ca. 35-45 minutter alt efter størrelse

Anret:
Skær brystet ud op til vingebenet - drys med salt

Kom sovs på en lun tallerken og placer bryst samt sødekartoffel

Kom kørvel på

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com