Grillet andelår med syrligt kål

Mange lande har en ret hvor der indgår både ris og bønner.

Det er fordi det er billigt og indeholder de vigtigste proteiner

Her vil jeg lave en hurtig hverdags gryde.

Jeg bruger her dåsebønner og laver risene ved siden af.

Man kan også bruge tørrede bønner og udbløde natten over og risene kan koges i retten.

Men denne version er hurtig og sikre et godt resultat

Sværhedsgrad: Let
Antal personer: 4

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 2 andebryst
  • 2 tsk Piment d'Espelette
  • 10-15 skiver chorizo pølse
  • 2 dl basmatiris
  • 2 tsk tomatpuré
  • 3 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 1 dåse sorte bønner - ca 240 gram drænet vægt
  • 1 appelsin
  • 2 løg
  • 1 dåse flået tomat
  • Friske Mynte blade

Sådan gør du

Andebryst:
Fjern skindet og skær i strimler på langs

Drys med Piment d'Espelette

Steg dem 3-4 minutter og tag dem op.

Ris:
Kog efter anvisning på posen

Samle retten:
Skær løget i tynde skiver

Skær chorizo i skiver

Steg løg, chorizo og hvidløg

Kom tomatpuré på og steg et par minutter.

Kom flåede tomater på sammen med saft og skal fra en appelsin

Kom bønnerne i og lad det simre 10-15 minutter

Kom andestykkerne i og kog yderligere 5 minutter

Kom de kogte ris i og varm igennem.

Smag til med salt og peber

Anret:
Server i dyb tallerken med mynteblade oven på

Tip!

Hvis man ikke spiser svinekød kan man erstatte Chorizo med lidt stærk paprika

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk