Andebryst med perlespelt og blommekompot

And og appelsin er en klassiker, men det smager også godt med en blommekompot.

Sværhedsgrad: Let

Antal personer: 4​

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 2 andebryst
  • 500 gram blomme - 1/5 del skal i perlespelten
  • Sukker -mængde afhænger af sødmen i blommerne
  • 1 citron
  • 3 dl perlespelt
  • 1 rødløg
  • 5-6 blommetomater
  • Chili - hvor meget bestemmer smagsløgene
  • Hakket mynte
  • Timian

Sådan gør du

Andebryst:
Fjern eventuelle sener på kødsiden og rids skindet.

Kom brystet på en kold pande og steg ved middel varme til skindet er gyldent, 8-10 minutter.

Vend kødet og steg videre i ca. 8-10 minutter

Tag kødet af panden og lad kødet hvile 10 minutter før udskæring.

Perlespelt:
Koges efter anvisning på posen, sammen med 1/2 citron.

I en anden gryde steges rødløg bløde i smør

Den kogte perlespelt kommes over til rødløgene sammen med tomater

Når det er varmet igennem kommes en god klat smør i sammen med mynte og timian

Smag til med chili og citronsaft

Lige før servering vendes skiver af blomme i

Blommekompot:
Blommerne skæres i grove stykker og sten fjernes

Kom 1-2 spsk vand i sammen med saft fra 1/2 citron

Kog til sukker er opløst og blommestykker falder sammen og man får en kompot

Smag til og kom evt. mere sukker i. Den skal dog ikke være marmelade sød

Anret:
Kom en skefuld perlespelt samt 1 skefuld blommekompot på en tallerken

Skær 2 tykke skiver andebryst

Pynt evt. med lidt hakket mynte/timian​​

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk