Andebryst med pankopaneret hvide asparges

Friske hvide asparges kombineret med stegt andebryst, skaber en traditionel og nem sommerret.

Sværhedsgrad: Nem

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • 3-4 andebryster (160-200 g)
  • 10 hvide asparges
  • 1 æg
  • Mel
  • Panko rasp
  • 1 porre
  • 16 små gulerødder
  • 1 kg små kartofler

Sauce

  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. mel
  • Aspargesvand (fra kogning)
  • Saften fra ½ citron
  • Purløg

​Tilberedning

De optøede andebryster ridses i skindet og krydses med salt og peber. Andebrysterne lægges på en kold pande med skindsiden ned ad og steges ved høj varme i 8-10 minutter til skindet er gyldent. Herefter vendes andesbrysterne og steges i 5-7 minutter på kødsiden. Andebrysterne steges færdigt i ovnen ved 170 °C i 8-10 minutter. Lad dem hvile ca. 5 minutter inden udskæring.

Aspargesene skrælles og den nederste træde del knækkes af. Skrællet og de nedeste dele koges i lidt vand i ca. 15 minutter. Det skal bruges til saucen. 8 af de skrællede asparges koges til de er al dente. De resterende 2 asparges skæres i tynde skiver på langs, evt. med et mandolinjern eller kartoffelskræller. De kogte asparges vendes i pisket æg, mel og panko rasp og steges i lidt olie på en pande til de er gyldne.

Porren skæres i tynde strimler på langs og strimlerne skylles godt igennem. Porrestrimler dampes sammen med skrællede gulerødder til gulerødderne er al dente. Kartoflerne koges og skæres i mundrette stykker. Kartoflerne vendes i en skål sammen med gulerødder, porrerstrimler og en klat smør. Varmes evt. op før servering.

Sauce

Lav en opbagt sovs, på smør og mel. Asparges vandet fra kogning af skræl og endestykker spædes til, indtil sovsen får den ønskede konsistens. 0Kog sovsen op i et par minutter og smag til med citronsaft, salt og peber. Kort før servering blandes hakket purløg i.

Tip!

Panko rasp kan købes i specialbutikker og assorteret supermarkeder.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com