Andebryst med Kirsebær

Havde lyst til at skrive kirsebærsovs - men så tænker de fleste jul og risalamande

Men andebryst og kirsebær, vindruer og blommer går rigtig godt sammen.

Sværhedsgrad: Let
Antal personer: 4

Ingredienser

  • 2 andebryst
  • 2 håndfulde kirsebær
  • 4 dl andefond - kog evt. selv 2 lår 2 timer
  • 1 dl portvin
  • 25 gram Smør til sovsen og 25 gram til perlespelt
  • 3 dl Ærter - her friskbælgede men frosne går også fint
  • 2 dl perlespelt
  • 10 små tomater
  • Urter - her timian og løvstikke

Sådan gør du

Andebryst:
Fjern eventuelle sener på kødsiden og rids skindet.

Kom brystet på en kold pande og steg ved middel varme til skindet er gyldent, 8-10 minutter.

Vend kødet og steg videre i ca. 8-10 minutter

Tag kødet af panden og lad kødet hvile 10 minutter før udskæring.

Hvis der bruges stegetermometer så tag kødet af ved 58-60 grader

Sovs:
Kog portvin ned til ca 1 spsk - kom fonden på og kog videre

Kirsebær udstenes

Kom 1 håndfuld på sovsen og lad koge med til der er ca 2 dl sovs tilbage

Tag gryden af og kom kolde smørtern i under omrøring

Kom de sidste kirsebær i og smag til med salt/peber

Ærter:
Kom ærterne i en skål og hæld kogende vand over.

Efter 1 minut hældes vandet fra

Perlespelt:
Koges 20 minutter - hæld overskydende vand fra

Skær tomater i mindre stykker og kom i perlespelten sammen med hakkede urter

Kom smør i og varm op til det er smeltet

Anret:
På en tallerken kommes perlespelt i den ene side og ærter i den anden

Oven på kommes skiver af and og en god klat sovs med kirsebær​

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk