And med Grønne Asparges

Her et andebryst, asparges og en god nedkogt andefond

Andefond kan købes hos en god slagter eller let laves selv

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Det skal du bruge

  • 2 andebryster
  • 4 store grønne asparges eller 8 mindre
  • Små Kartofler
  • Løvstikke
  • Smør
  • Fond køb en eller lav selv: 2 andelår, 1 løg, 1 gulerod, persillestilke, hvad der ligger i grøntsagsskuffen
  • Sovs:
    ​1/2 dl balsamico
    ​1/2 liter andefond
    ​Smør

​Sådan gør du

Andebryst:

Fjern eventuelle sener på kødsiden og rids skindet.

Kom brystet på en kold pande og steg ved middel varme til skindet er gyldent, 8-10 minutter.

Vend kødet og steg videre i ca. 8-10 minutter

Tag kødet af panden og lad kødet hvile 10 minutter før udskæring.

Kartofler:
Koges med løvstikke.

Ved servering vendes de i smeltet smør og drysses med hakket løvstikke

Asparges:
Knæk den nederste træge del af de grønne asparges

Damp dem i en smule vand i en gryde med låg 2-36 minutter så de stadig har eget bid

Ved servering vendes de i smeltet smør

Fond:
Steg lår og grøntsager så de får farve

Kom vand på så det lige dækker og kog 2 timer

Hæld kogelagen i en skål og sæt på køl

Når kogelagen er helt kold kan man skrabe fedtet af som er ligger øverst.

Hvis man ikke kan vente til kogelagen er helt kold kan man med en ske fjerne fedtet der flyder øverst.

Sovs:
Kom balsamico i en gryde og kog til det nærmest er en sirup

Kom andefond på og kog ned til der kun lige er ca. 1-2 dl tilbage

Tag af blusset og pisk kolde smørtern i til sovsen tykner lidt.

Server straks​

Anret:
Kom en skefuld sovs på en varm tallerken - den skal være varm ellers bliver den smørfyldte sovs hurtig kold/stiv

Skær andebryst på den lange led i tykke skiver og kom en skive på

Kom en asparges ved siden af og et par kartofler

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk