And med Tunsovs

Mange kender Vitello Tonnato som er kogt kalv med tunsovs, her har jeg brugt andebryst. Jeg laver ikke tunsovsen med mayonnaise, men med hårdkogte æggeblommer.

Sværhedsgrad: Nem

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 1 stort andebryst
  • Kogelage: ½ flaske (billig) hvidvin, 2 fed hvidløg, 1 gulerod, 1 løg, 5 peberkorn.

Dressing

  • ca. 200 gram tun i olie (1 dåse)
  • 3-5 ansjoser (kan undværes …hvis det skal være)
  • 2 hårdkogte æggeblommer (brug det hvide til pynt)
  • 1 glas Capers
  • Sennep
  • Saft fra ½ citron
  • ½ dl Olivenolie
  • Lidt af kogelagen
  • Karse, basilikumblade eller andet grønt

​Sådan gør du

Andebryst:

Koges 13-15 minutter i kogelagen og afkøles i lagen.

Når brystet er koldt skæres det i meget tynde skiver

Tunsovs:

Blend tun med ansjoser, 2 tsk. kapers og æggeblomme.
Kom citronsaft i og olie til passende konsistens.
Smag til med salt/peber, sennep og evt. mere citronsaft.
Konsistens kan justeres med lidt af kogevandet

Anret:

Kom andebrystskiver på en tallerken og tunsovs over.
Serveret med lidt karse, basilikum, kapers og hakket æggehvider.

Server evt. et godt brød til

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk