And med saltkartfoler og Blåbærsovs

​I denne ret er både bryst og lår.

Låret koges så lagen/fonden kan bruges til sovsen

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Det skal du bruge

  • 2 andebryst
  • 2 Andelår
  • 8 små pastinakker
  • 1 dl soya
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk smør
  • 500 g små kartofler
  • 3-400 gram salt
  • Frisk Oregano eller andet grønt
  • Et par stegte grønne tomater - men de kan udelades uden for sæson
  • Sovs: kogevandet fra andelårene, 1 dl portvin, 1/2 dl balsamico, smør, 200 gram blåbær

Sådan gør du

Andelår:
Kom to andelår i en gryde med et flækket løg, 10 peberkorn og top med vand

Kog i 2 timer og sigt væsken(fond) fra til sovs

Fjern skindet fra lårene og kasser.

Pluk kødet af og læg til side

Andebryst:
Rids skindsiden og fjern hinder på kødsiden

Læg brystet med skindsiden nedad på en kold pande

Steg til skindet er gyldent

Vend det og steg det færdigt i ovnen til en kernetemperatur på ca. 60 grader

Lad det hvile 10 minutter før udskæring

Lad fedtet blive på panden - det skal bruges til at stege kartoflerne i

Saltkartofler:
Kom salt i et fad der kan tåle at komme i ovnen

Vask kartoflerne og stik dem ned i altet

Tilbered dem i ovnen ved 180 grader til de er møre

Tag dem op og halver dem

Steg dem på skærefladen i andefedt til de er gyldne

Server dem med salt på

Steg evt. også de grønne tomater i fedtet

Pastinak:
Skræl dem og flæk dem

Læg dem i et fad med skærefladen ned

Kom smør, soya og farin ved og kom dem i ovnen ved 180 grader til de er møre

De sidste minutter kommes det plukkede andekød på og vendes med pastinak/soya blandingen

Sovs:
Kog andefonden ned til ca 2 dl

I en gryde kommes portvin og balsamico.

Kog dette ned til det er næsten en sirup

Kom den nedkogte fond på og kog lidt mere ind

Kom blåbær på og kog nogle minutter

Tag sovsen af blusset og rør kolde smørtern i til sovsen tykner lidt

Anret:

Kom pastinak/andelår på og kartofler ved siden af

Kom sovs på og skiver af andebryst

Pynt med oregano

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com