Det skal du bruge
- 2 andebryst
- 2 Andelår
- 8 små pastinakker
- 1 dl soya
- 1 spsk brun farin
- 1 spsk smør
- 500 g små kartofler
- 3-400 gram salt
- Frisk Oregano eller andet grønt
- Et par stegte grønne tomater - men de kan udelades uden for sæson
- Sovs: kogevandet fra andelårene, 1 dl portvin, 1/2 dl balsamico, smør, 200 gram blåbær
Sådan gør du
Andelår:
Kom to andelår i en gryde med et flækket løg, 10 peberkorn og top med vand
Kog i 2 timer og sigt væsken(fond) fra til sovs
Fjern skindet fra lårene og kasser.
Pluk kødet af og læg til side
Andebryst:
Rids skindsiden og fjern hinder på kødsiden
Læg brystet med skindsiden nedad på en kold pande
Steg til skindet er gyldent
Vend det og steg det færdigt i ovnen til en kernetemperatur på ca. 60 grader
Lad det hvile 10 minutter før udskæring
Lad fedtet blive på panden - det skal bruges til at stege kartoflerne i
Saltkartofler:
Kom salt i et fad der kan tåle at komme i ovnen
Vask kartoflerne og stik dem ned i altet
Tilbered dem i ovnen ved 180 grader til de er møre
Tag dem op og halver dem
Steg dem på skærefladen i andefedt til de er gyldne
Server dem med salt på
Steg evt. også de grønne tomater i fedtet
Pastinak:
Skræl dem og flæk dem
Læg dem i et fad med skærefladen ned
Kom smør, soya og farin ved og kom dem i ovnen ved 180 grader til de er møre
De sidste minutter kommes det plukkede andekød på og vendes med pastinak/soya blandingen
Sovs:
Kog andefonden ned til ca 2 dl
I en gryde kommes portvin og balsamico.
Kog dette ned til det er næsten en sirup
Kom den nedkogte fond på og kog lidt mere ind
Kom blåbær på og kog nogle minutter
Tag sovsen af blusset og rør kolde smørtern i til sovsen tykner lidt
Anret:
Kom pastinak/andelår på og kartofler ved siden af
Kom sovs på og skiver af andebryst
Pynt med oregano