And med fennikelfondant

And og fennikel? - Ja, hvorfor ikke. Den milde lakridssmag går godt sammen med and, hvad enten det er andeinderfilet eller andebryst.

Sværhedsgrad: Nem

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • 2-3 pakker andeinderfilet á 180 g eller 2-3 andebryster á 160-200 g
  • Honning
  • 1 kg Mallorca eller asparges kartofler
  • Salt
  • Smør eller andefedt
  • 2 fennikler
  • ½-1 dl andefond (kan bl.a. købes i assorterede supermarkeder)
  • 8 forårsløg
  • Citron
  • En håndfuld hasselnødder
  • Ærter eller ærteskud

​Tilberedning

Kartoflerne vaskes og kommes i et fad med 2-3 dl salt. Steges i ovnen ved 190 °C i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre. Saltet er med til at 'udtørre' kartoflerne. Kartoflerne halveres og steges på en pande med skærefladen ned i smør eller andefedt til de er gyldne. Saltes yderligere inden servering.

De to fennikler deles i hver 4 både og kommes i en ovnklar pande og steges kort med skærefladen ned. Andefond kommes ved og og panden sættes i ovnen til fenniklen er mør. Kom skåret forårsløg over de sidste par minutter.

Andeinderfileterne krydres let med salt og peber og svitses med smør og en stor skefuld honning på en varm pande i 2-3 minutter på hver side. Bruges andebryster skæres skindet af og kødet skæres i tynde strimler, tilberedes som andeinderfileterne.

Anret med smørsauce med hakkede mandler, citronsaft og ærter eller ærteskud på 4 tallerkener. 

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk