2 x Smørrebrød med And

Her 2 smørrebrød med and, et med lår og et med bryst

Rugbrødet kan serveres som det er eller steg

det i smør eller andefedt

Sværhedsgrad: Let

Antal personer: 2​​

Det skal du bruge

2 stk Smørrebrød med andebryst:

  • 1 andebryst
  • 2 skiver rugbrød
  • 2 forårsløg
  • 1 bæger karse
  • Remoulade

2 stk Smørrebrød med andelår:

  • 1 andelår
  • 2 skiver rugbrød
  • 4 rosenkål (kan udelades)
  • Bredbladet persille
  • 4 spsk cremefraiche
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du

Smørrebrød med andebryst:

Fjern eventuelle sener på kødsiden og rids skindet.

Kom brystet på en kold pande og steg ved middel varme til skindet er gyldent, 8-10 minutter.

Vend kødet og steg videre i ca. 8-10 minutter

Tag kødet af panden og lad kødet hvile 10 minutter før udskæring.

Hvis der bruges stegetermometer skal kernetemperatur være 58-60 grader

Lad det køle af og skær det så i store skiver på skrå

Læg dem på en skive rugbrød og kom remoulade på

Skær forårsløg i skiver og kom oven på

Drys med karse

Smørrebrød med andelår:
Kog andelåret i ca. 2 timer

Køl lidt af og pil kødet af i store stykker

Kog rosenkålen ca. 8-10 minutter

Kom andekødet på de to stykker rugbrød

Mos rosenkålen og læg oven på

Cremefraichen røres med knust hvidløg og smages til med salt/peber

Kom det oven på andekødet og slut med persille

Tip!

Stegefedtet fra stegning af andebryst kan bruges til at stege rugbrødet

Lagen fra kogning af andelåret kan gemmes på frost til en dejlig sovs​

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk